Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Liesbroekstraat 8, 6659 KP Wamel (AOG)

Liesbroekstraat 8

6659 KP Wamel, NL
Vraagprijs € 2.050.000,- k.k. Verkocht

Kenmerken

Hoofdtype(n) Melkveehouderij Perceeloppervlakte 23 ha 16 a 28 ca
Lees meer

Omschrijving

Te koop aangeboden een goed opgezet melkveehouderijbedrijf met een goede woning, up to date huisvesting voor ca. 100 melkkoeien en jongvee, staande en gelegen op ruim 23 ha grond nabij en bij het erfperceel.

Omschrijving:
Het betreft een melkveehouderijbedrijf bestaande uit een...
Lees meer

Omschrijving

Te koop aangeboden een goed opgezet melkveehouderijbedrijf met een goede woning, up to date huisvesting voor ca. 100 melkkoeien en jongvee, staande en gelegen op ruim 23 ha grond nabij en bij het erfperceel.

Omschrijving:
Het betreft een melkveehouderijbedrijf bestaande uit een goede bedrijfswoning met aansluitend een mantelzorg-/ meergeneratiewoning gesitueerd in het achterhuis, ligboxenstallen voor melk- en jongvee, mestopslagkelders met een capaciteit van ca. 2.400 m3 onder de stallen, machinebergingen, ruim kuilvoeropslag en percelen cultuurgrond nabij de bedrijfsgebouwen gesitueerd. Totaal groot (inclusief erfperceel) 23.16.28 ha. De boerderij is gesitueerd in een agrarisch gebied met een ruim agrarisch bouwperceel (ca. 1,5 ha groot).

De plaats Wamel behoort tot de gemeente West Maas en Waal. Nabij Wamel zijn Dreumel, Beneden-Leeuwen en Druten gesitueerd met diverse voorzieningen: winkels, basisschool, middelbare school en sportaccommodaties.

Voorhuis:
De boerderij bestaat uit een voor- en achterhuis. Het voorhuis is gerenoveerd en heeft een afmeting van ca. 9,6 x 6 m en de aanbouw (serre) van ca. 3,6 x 3,3 m. In 2002 is de zijaanbouw (serre) gerealiseerd. De woning is centraal verwarmd middels een combi-CV-ketel uit 2009 (propaangas). De woning is op de begane grond gedeeltelijk voorzien van vloerverwarming. De woning is goed onderhouden en omgeven door een siertuin.
Inhoud voor- en achterhuis: 795 m³
Bouwjaar woonhuis 1953

Indeling:
Begane grond voorhuis: bijkeuken, ruime woonkeuken met serre, toegang tot kelder vanuit de keuken, woonkamer, hal met trapopgang naar verdieping.
Eerste verdieping: overloop met drie slaapkamers en een badkamer.

Achterhuis (meergeneratie/mantelzorg woning):
In het achterhuis met een afmeting van ca. 24,4 x 10,1 m is in een gedeelte een meergeneratie-/mantelzorgwoning gerealiseerd (bouwjaar 2006-2008). . Het overige deel is in gebruik voor opslagdoeleinden.

Indeling:
Begane grond: Vanuit de bijkeuken is toegang tot hoofdwoning alsmede meergeneratiewoning mogelijk, de meergeneratiewoning heeft ook een eigen entree aan de zijzijde. In de bijkeuken is tevens gesitueerd een toilet, kantoor en extra bergruimte ten behoeve van het voorhuis. De meergeneratiewoning bestaat uit een kamer, woonkamer, slaapkamer, badkamer en een ruime garage. Tevens behoort tot het achterhuis een extra garage, tweetal ruimten voor opslagdoeleinden.

Ligboxenstal:
De ligboxenstal (bouwjaar 1992/1998) is in twee gedeelten gerealiseerd. Het eerste deel in 1992 en heeft een afmeting van ca. 40 x 18 meter met een gerealiseerde aanbouw in 1998 over de volle lengte groot ca. 40 x 6 meter. Het geheel is onderkelderd, capaciteit onder gedeelte 1992 betreft ca. 900 m3 en onder het gedeelte 1998 ca. 400 m3. De stal is niet vrij overspannen, deels metselwerk, deels damwandprofielplaten en een kap gedekt met abc-vrije golfplaten. De stal is tevens voorzien van koeienborstel en mestrobot. Inrichting:
- type 3 + 1 rijig, capaciteit voor 100 koeien, voorzien van 97 ligboxen met nieuwe luxe Wela koe matrassen, nieuwe voerhekken, viertal computergestuurde krachtvoerautomaten met twee voersoorten, opdrijfhek, ruim afkalf en separatieruimte; - melkkamer met melkkoeltank met voorkoeler en een inhoud van 9.000 liter), koel aggregaat, vacuümpomp, warmwatervoorziening, reinigingsapparatuur;
- melkstal 2 x 9 visgraat (50 graden stal), melkmeters en automatische afname (merk Fullwood). Drinkwater (eigen watervoorziening in achterhuis) betreft communicerende drinkbakken alsmede leidingen met rondpompsysteem in nieuwe gedeelte.
Oppervlakte ligboxenstal: 960 m²

Jongveestal:
Gebouwd in 2008. Opgetrokken uit metselwerk, damwand platen, gegalvaniseerde spanten en kap gedekt met abc-vrije golfplaten. Ventilatie is goed middels grote openingen in zijgevels voorzien van gaas met gordijn in zijgevels en een tafelnok. Er bevinden zich 85 ligboxen voor jongvee ouder dan 4 maanden en een strohok. Drinkwatervoorziening is voorzien van rondpompsysteem. De stal is geheel onderkelderd en heeft een mestopslag van ca. 1.100 m3. De jongveestal is gebouwd op koeien maatvoering en eenvoudig om te bouwen voor het huisvesten van ca. 60 koeien.
Oppervlakte 30 x 20 meter totaal 600 m².

Machineloods en kalverstalling:
Gebouwd in 2004. Opgetrokken uit stalen spanten, damwand gevels, vloer betonklinkers en kap gedekt met abc-vrije platen. De voorzijde is open en voorzien van windbreekgaas die in zijwaartse richting zijn te bewegen en één gedeelte is voorzien van elektrisch bedienbaar rolgordijn. In deze stalling is tevens ruimte voor verplaatsbare kalverboxen, kalverstalling op stro in potstal (50 cm diep) voorzien van kalverdrinkautomaat met 15 halsbanden met transponders (merk Urban type U20).
Oppervlakte 15 x 25 meter totaal 375 m².

Machineberging:
Gebouwd in 1997. Opgetrokken uit damwandprofielplaten en metselwerk, stalenspanten en gedekt met abc golfplatendakbedekking. Ingedeeld als open machineberging en werkplaats.
Oppervlakte 22 x 11 meter totaal 242 m².

Kuilvoeropslag en erfverharding:
Er zijn vijf sleufsilo's aanwezig met de navolgende globale afmetingen:
- sleufsilo ca. 36 x 8,4 meter (1,6 m wandhoogte)
- sleufsilo ca. 36 x 10,6 meter (1,6 m wandhoogte)
- twee sleufsilo’s van ca. 32 x 8 meter (1,6 m wandhoogte)
- sleufsilo ca. 33,6 x 8,7 meter (1,6 m wandhoogte)

Tevens aanwezig:
- een vaste mest opslag met opvang van gier groot ca. 6 x 6 meter (2m wandhoogte)
- drietal krachtvoersilo's (10-10-8 ton)
- kunstmestsilo (14 ton)
- overige erfverharding voornamelijk betonklinkers

Cultuurgrond:
De percelen huiskavel (incl. erfperceel groot 10.17.03 ha) en veldkavel overzijde weg (goed bereikbaar met melkvee) groot 10.61.25 ha betreffen rivierklei gronden welke goed geschikt zijn voor grasland met percentage slib ca. 75-80. Het grasland is goed ontwaterd middels akkers. Aan noordzijde van dit perceel bevindt zich een aardgastransportleiding.
Beide percelen zijn uitstekend ontsloten op de openbare wegen (Zijvond en Papesteeg) en via erfperceel op Liesbroekstraat.
De veldkavel groot 2.38.00 ha aan zuidwest zijde (hoek Wamelseweg/Papesteeg) is in gebruik als akkerland (rivierklei percentage slib ca. 65).
Bestemming:
Conform bijgevoegde vigerende bestemmingsplankaart Buitengebied West Maas en Waal (onherroepelijk op 9 juli 2014) is de bestemming van het erfperceel een agrarisch bouwperceel ter grootte van ca. 1,5 ha in de bestemming "agrarisch – komgebied", cultuurgrond ligt in bestemming "agrarisch-komgebied" met nadere aanduiding erfpercelen noordzijde Liesterstraat "cultuurhistorische waarden".

Milieu- en natuurbeschermingsvergunning:
De melding in het kader van besluit landbouw alsmede de melding in het kader van de PAS na 1 juli 2015 (Natuurbeschermingsvergunning) voorziet in het houden van 95 melkkoeien, 85 stuks en 12 stuks jongvee jonger dan 2 jaar.

Ligging en belendingen
Het object is gelegen in het buitengebied, goed bereikbaar en nabij uitvalswegen. De belendingen betreffen melkveebedrijven en landbouwgronden.

Oplevering: In overleg.

Vraagprijs:
Op aanvraag. De vraagprijs heeft betrekking op de onroerende zaken.

Aan deze projectinformatie kunnen geen aansprakelijkheden of rechten ontleend worden en geven slechts een globale omschrijving van het geheel.

Kenmerken

Algemeen Aanmelding In verkoop genomen Hoofdtype(n) Melkveehouderij Aantal ligboxen 97 Aantal jongvee plaatsen 100 Melksysteem Visgraatstal Nevenfunctie Nevenfunctie Jongveeopfokbedrijf Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 2.050.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Oppervlakte Perceeloppervlakte 23 ha 16 a 28 ca Huiskavels 10 ha 17 a 03 ca Veldkavels 12 ha 99 a 25 ca Woonruimte Oppervlakte woonkavel 10 ha 17 a 03 ca Aantal bedrijfswoningen 1 Inhoud 795 m³ Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Bouwjaar 1953

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.